EmpresaServeisProduccionsClients
  
  Presentació
  Situació
  Notícies

2004-12-15Zafi.D, perill per un nou virus.

  Des d'ahir al migdia es van començar a detectar casos per infecció a causa d'un nou cuc anomenat Zafi.D.

Aquest cuc es propaga mitjançant el correu electrònic amb l'aspecte d'una felicitació nadalenca en varis idiomes. Escull l'idioma del missatge segons el domini del destinatari (en castellà per a .es).

L'assumpte del missatge és 'Bon Nadal!' en l'idioma corresponent i el fitxer adjunt te un nom variable, però sempre inclou la paraula 'postal' a l'idioma corresponent i dues extensions. L'última d'aquestes extensions és .pif, .com, .bat o .zip.

El virus només s'activa si s'ejecuta manualment l'arxiu adjunt.


2004-11-26Calculadora Google

  Google ha estrenat un nou servei de calculadora des de la seva pàgina. Aquest servei et permet fer càlculs simples com podria ser 256*36 + 500*1.5 i càlculs d’aritmètica més complicada. També podem provar amb altres sistemes numèrics com hexadecimals o binaris.

Només cal que posem el càlcul a realitzar a la caixa de cerca del Google i pitgem l’intro o el botó ‘Busqueda en Google’ i us retornarà el resultat.

Una nova forma de tenir una calculadora a mà.


2004-08-20Nova ubicació oficines i nous telèfons de JAD Solucions Informàtiques, S.L

  Us informem que JAD Solucions Informàtiques, S.L. es deplaça a unes noves oficines. A partir del 17 d’agost canviem de domicili, telèfon i fax de contacte. Preguem prengueu nota de la nostra nova adreça i telèfon: JAD Solucions Informàtiques, S.L. C/ Mataró, 29 - 3r 1ª 08400 Granollers Tel. 93 849 47 28 Fax. 93 840 16 03 [email protected] www.jad.es


2004-05-25Nou servei antispam

  Benvolguts clients,

Des del passat dijous 20 de Maig, JAD Solucions Informàtiques, S.L. ha activat per a tots els seus clients i sense cap cost afegit, un nou servei automatizat d'Antispam, és a dir, un filtratge de correu no desitjat.

L'aplicació anomenada SpamAssassin evitarà rebre milers de missatges diaris de publicitat que només suposen problemes per vosaltres. Aquesta aplicació funciona de forma automatizada treballant per mitjà d’una base de dades d'antispam (Razor) i de blacklists (mail-ause.org, ordb.org..) actualitzades a diari i analitzant els textos i les capçaleres dels e-mails.

Aquest servei no aconsegueix aturar el 100% dels missatges però és de gran ajuda per lluitar contra el Spam.

Actualment els servidors de JAD disposen d'una aplicació d'antivirus que porta uns mesos funcionant de forma efectiva capturant milers de missatges infectats; ara juntament amb l'aplicació antispam podem dir que disposareu d'un servei segur i totalment integrat.

Agraïm la vostra atenció i quedem a la vostra disposició per resoldre qualsevol dubte.


2004-05-03Nou virus molt perillós

  S’ha detectat un nou virus anomenat Sasser.A. Aquest és un cuc altament perillós amb el principal objectiu de propagar-se i afectar a altres ordinadors.

Sasser.A es propaga per mitjà de sistemes afectats per la vulnerabilitat de l’aplicació LSASS.EXE. Crea una còpia de si mateix al directori de Windows sota el nom de AVSERVE.EXE. També crea una entrada de registre per assegurar la seva ejecució cada vegada que s’iniciï el sistema.
A més, el cuc, aprofita la vulnerabilitat de LSASS per poder accedir a altres sistemes.

Per a realitzar l’acció, Sasser.A, llança 128 fils cercant diverses adreces IP aleatories. Si aconsegueix accedir a un sistema per mitjà del por TCP 445, comprova si aquest és vulnerable. Si n’és, obre un shell al port TCP 9996 amb el qual llença una sèrie de comandos pel port TCP 5554 per a descarregar el cuc per mitjà d’FTP al sistema vulnerable. Addicionalment, la vulnerabilitat provocarà el desbordament del buffer que donarà lloc a un error a l’aplicació LSASS.EXE. Això pot provocar la fallida del sistema.


2004-03-31Tasques de Manteniment

  Benvolguts clients,

Els informem que avui dimecres 31 de març, degut a tasques de manteniment de servidor, el servei de correu electrònic pot patir algun petit tall durant alguns minuts entre les sis i les set de la tarda.

Disculpeu les molesties que us puguem ocasionar.

Salutacions cordials.


2004-03-12NO A LA VIOLÈNCIA

  Des de JAD Solucions Informàtiques ens volem afegir a les manifestacions de rebuig per els atemptats d'ahir a Madrid.

Tot i que no hi hagi paraules possibles per al consol, compartim el dolor de les families afectades per aquesta barbàrie així com amb tots els madrilenys i condemnem qualsevol acte de violència.

Cridem avui més fort que mai

NO A LA VIOLÈNCIA.

SI A LA PAU


2004-03-01S’aprova la implantació del nou DNI electrònic

  El Consell de Ministres ha aprovat un acord per posar en marxa el nou DNI electrònic que substituirà progressivament a l’actual document nacional d’indentitat.

Aquest nou DNI serà de la mateixa mida que l’actual i d’un material anomenat policarbonat que té una durada superior a deu anys i a més no es pot dividir en llàmines sense destruir-lo.

El document portarà un xip amb informació digital que inclourà un certificat electrònic per autentificar la personalitat del ciutadà, un certificat per signar electrònicament amb la mateixa validesa jurídica que la signatura manuscrita, claus per a la seva utilització, la formulació de l’emprempta digital en format electrònic, la fotografia digitalitzada, la imatge digitalitzada de la signatura manuscrita i les dades impreses a la tarjeta.

L’objectiu d’aquest nou document és, a banda de la seguretat de l’acreditació personal, la seva utilització per a la identificació als mitjans digitals. Permetrà actuar a les xarxes públiques i privades amb l’acreditació de la identitat de la persona i la seva signatura digital que a efectes jurídics té el mateix valor que la signatura manuscrita.

Per als ciutadans no es notaran els canvis pel que fa a la seva tramitació. Amb l’avantatge que un cop entregada la documentació necessària a les Oficines d’Expedició de la Direcció General de la Policia es rebrà de manera inmediata el DNI electrònic ja que la digitalització de totes les dades personals i la gravació de la informació al xip es realitzen de forma inmediata.

Tot està en marxa per a la seva implantació. Abans que acabi el 2004 es realitzaran les proves a les Oficines d’Expedició Pilot amb l’emisió de 100.000 targetes. Entre els anys 2005 fins el 2007 està previst que s’acabi d’implantar a tot l’Estat.


2004-02-09Els clients de Banesto víctimes d’una nova estafa via e-mail

  Els clients de l’entitat bancària Banesto usuaris del servei a través d’Internet han estat aquests dies víctimes d’una estafa via e-mail on se’ls sol.licita dirigir-se al lloc web per reactivar el seu compte degut a un nou sistema de seguretat que pretenia aconseguir els noms d’usuaris i les claus d’accés de les esmentades víctimes i així poder entrar als seus comptes bancaris.

L’e-mail que arriba a la bústia de correu dels clients del banc en format HTML inclou el logotip de Banesto tot i que no ben construït. Al cos del missatge hi ha com a link http://www.banesto.es però l’enllaç en realitat apunta a l’adreça http://218.27.91.130 que ens condueix a una còpia exacta de la portada del banc, incloent interfaç, logotip, números de telèfon, etc. on trobem un formulari per introduir el número de NIF o CIF i el codi d’usuari i contrasenya d’accés a la banca electrònica. Tot i que en aquest cas, l’estafa és fàcilment identificable ja que no s’oculta la URL real i al barra d’adreces del navegador podem veure http://218.27.91.130 Les dades entrades al formulari s’envien a dues adreces de correu electrònic identificables si donem un cop d’ull al codi de la pàgina, [email protected] i [email protected] .

Aquestes pràctiques s’estan convertint en habituals a Internet pel que fa a les entitats bancàries ja que aquestes moltes vegades pateixen d’algunes deficiències de disseny que confonen a l’usuari i faciliten les estafes. És per això que es recomana als usuaris que no s’accedeixi a llocs webs com la banca electrònica clicant a enllaços. Sobretot hem de desconfiar si aquests ens arribem a través de l’e-mail o els trobem a pàgines de dudosa confiança.


2004-01-29VIRUS MOLT PERILLÓS MYDOOM.A.WORM

  Aquest virus classificat en nivell de perillositat com a extrem és un cuc i es propaga a través del correu electrònic i mitjançant programes de fitxers compartits KaZaA.

Mitjançant el correu electrònic arriba a l’ordinador amb característiques variables. El MydoomA.worm falsifica l’adreça que apareix com a remitent del missatge que provoca la infecció. Això dóna a lloc a confusions. Serà suficient que un conegut ens tingui com a contacte a la llibreta d’adreces per enviar correus amb nosaltres com a remitent fals i això no significarà que nosaltres estem infectats.

El cuc deixar anar una llibreria d’enllax dinàmic SHIMGAPI.DLL creant un programa que s’introdueix a l’ordinador i estableix una porta del darrera a través de la que es pot controlar la màquina infectada sense coneixement per part de l’usuari.

El virus es fàcil de reconèixer quan s’està ejecutant ja que obra el Bloc de Notas de Windows i mostra incoherències de text.

A partir del 12 de febrer del 2004 el cuc finalitza els seus efectes acabant la seva execució cada cop que sigui activat.

més informació...


2004-01-22Un nou virus anomenat BEAGLE

  És un cuc que s’estén amb l’enviament masiu d’e-mail a les adreces que captura de diferents fitxers de la màquina infectada. Es fa passar per un missatge de prova amb un fitxer adjunt que utilitza la icona de la calculadora de Windows, el que fa pensar que és inofensiu.

A més de les molesties causades per l’enviament masiu continu, el que fa més perillós a aquest virus és la seva capacitat de porta posterior. El cuc és queda residint a la màquina infectada i espera ordres d’un usuari remot no autoritzat, que podria obtenir el control total del sistema infectat, depenent de la configuració del sistema i de la red.

Està programat per deixar de funcionar el dia 28 de gener del 2004. El cuc obtè la data del PC infectat i acaba la seva ejecució si aquesta és posterior al 28 de gener.

més informació...


2004-01-15Noves tarifes pels domini .ES

  El 10 de Desembre va entrar en vigor l’ORDRE PRE/2440/2003, de 29 d’agost, per la que es desenvolupa la regulació de la tasa per assignació del recurs limitat de noms de domini sota el codi del país corresponent a Espanya (.es)

Aquesta Ordre, contempla les tases aplicables a l’assignació o renovació dels noms de domini de segon i tercer nivell, distingint, a la vegada, les tases aplicables en el cas que les sol.licituds es realitzin per l’usuari o bé a través d’un Agent Registrador acreditat per RED.ES.

Les noves tarifes d’assignació són:
Domini .es – 110 euros
Domini .es (nom i cognoms) – 40 euros
Dominis especials – 200 euros

I les noves tarifes per a la renovació dels dominis són:
Domini.es – 100 euros
Domini.es (nom i cognoms) – 37 euros
Dominis especials – 200 euros

Per obtenir més informació podeu visitar: www.nic.es


2003-12-23La Llei de la Signatura Electrònica

  El Congrés dels Diputats va aprovar l’11 de desembre la Llei de la Signatura Electrònica que entrarà en vigor després de la seva publicació al BOE. Aquesta llei busca dotar d’un marc jurídic a les relacions contractuals a través d’Internet per poder donar als usuaris la confiança que requereix el món de la xarxa.

No només això, sino que a més s’estableix un marc jurídic per desenvolupar el futur DNI electrònic que permetrà als ciutadans identificar-se i signar documents a l’àmbit telemàtic.

Actualment trobem un exemple d’aquesta signatura electrònica, l’Agència Tributària per poder presentar la declaració de la renda a través d’Internet obliga a utilitzar aquest tipus de signatura.

La llei, a més, regularà l’emisió de certificats de persones jurídiques, reconèixent que la signatura electrònica, a diferencia de la signatura manuscrita, és susceptible d’integrar-se en procediments automatitzats, sense intervenció directa d’una persona física. Aquest nou tipus de certificat permetrà extendre l’ús de la signatura electrònica a les empreses, especialment a les pimes. Ja que aquesta signatura podrà ser utilitzada en procesos automatitzats com l’emisió de factures, realització de comandes,..2003-12-22Servidor de JAD compromès

  El passat divendres 19 de desembre, es va detectar una intrusió en els serveis de pàgines web de JAD.

Per tal de resoldre aquesta incidència es va procedir a un rigurós estudi de les possibles causes de l'atac.

Tasques efectuades:

- Restauració de totes les pàgines inicials dels dominis.

- Actualització a la versió 2.4.23 del kernel de Linux que soluciona un conegut problema de seguretat.

- Desactivació d'accés remot a totes les comptes sense privilegis.

- Actualització dels següents serveis per versions amb "parches" de seguretat:

- Servidor de connexions remotes segures (SSH)
- Servidor correu entrada (SMTP)
- Servidor correu sortida (POP3)
- Servidor FTP
- Servidor web Apache
- Módul PHP per Apache

Tan aviat com es tingui un informe més detallat es farà públic.2003-12-09Els ciberokupes

  Els ciberokupes a Internet s’aprofiten de registrar dominis amb noms d’actualitat per exemple per desacreditar a aquest personatge o fer arribar la seva veu als curiosos internautes que visiten aquestes webs pels noms de domini.

Aquests dies hem viscut aquesta situació amb dos personatges d’actualitat com són Artur Mas i Letizia Ortiz.

El primer va registrar a Internet www.arturmas.com per tal de fer arribar el seu programa als electors a través de la xarxa. Seguidament van aparèixer diferents webs com www.arturmas.tv que imita el color i la imatge corporativa de la pàgina i a on es pengen continguts irònics que desacrediten i critiquen al personatge en aquest cas Artur Mas.

Pel que fa al domini de Letizia Ortiz només unes hores després de fer-se públic el futur enllaç entre el Príncep Felip i Letizia Ortiz, Internet es va omplir de dominis registrats amb el nom d’aquesta última. N’hi ha de tota mena, www.letiziaortiz.com amb una redirecció a la web de la Casa Reial, www.letizizaortiz.biz on es publica la intenció de revendre el domini, www.letiziaortiz.biz on es repassa la vida de la periodista i www.letiziaortiz.be on s’insta a l’internauta a opinar sobre la monarquia espanyola en una web de caire republicà, són alguns dels exemples.

Aquest fet ens demostra que Internet no només és l’eina més potent i universal per a la comunicació sino que també ho és per a la ciberokupació....2003-12-01Domini exclusiu per a particulars .NAME

  El domini exclusiu per a particulars .NAME que fins ara ha estat registrat en el seu tercer nivell a partir del 14 de gener de 2004 es podrà registrar en el seu segon nivell.
Domini de tercer nivell: pepi.ruiz.name
Domini de segon nivell: pepiruiz.name

Aquest tipus de domini vol donar la possibilitat a l’usuari d’Internet d’expressar-se a nivell individual a la xarxa donant-li aquest tipus de domini que l’identifiqui per nom i cognom i un compte de correu pròpi.

Tambè s’ofereix la possibilitat des de Nominalia de bloquejar el nostre nom de domini per a que no pugui ser registrat per a ningú més que nosaltres, servei anomenat Defensive Registration.


2003-11-12Creació d'un centre d’innovació i sostenibilitat en turisme i oci

  Un conveni de col·laboració signat entre el Consorci de Turisme de Catalunya, la Federació Empresarial d’Hosteleria i Turisme de Tarragona, la Universitat Rovira i Virgili, Port Aventura, S.A. i l’Ajuntament de Vilasseca permetrà la creació d’un centre d’innovació i sostenibilitat en turisme i oci.

Aquest centre, que estarà ubicat a Vilasseca, es crea amb l’objectiu de dissenyar i aplicar instruments destinats a incorporar el sector del turisme a processos d’innovació tecnològica que inclouen àrees de informació a l’urbanisme, estalvi energètic a la preservació del medi ambient i la creació de nous productes. Aconseguint un centre de referència internacional per al foment de la innovació i el desenvolupament de les activitats turístiques i d’oci.


2003-11-10Vulnerabilitats més crítiques explotades a Internet

  SANS institut en col·laboració amb el FBI i el NIPC (Centre de Protecció de la Infraestructura Nacional dels Estats Units) han publicat la seva quarta revisió de les vulnerabilitats més crítiques explotades a Internet, amb dues llistes de 10 entradas cada una segons afecten a les plataformes Windows o Unix.

Els atacs que actualment se succeeixen a Internet principalment per cucs, eines automàtiques i script kiddies s’aprofiten d’aquestes vulnerabilitats tot i que no són els únics problemes de seguretat que pateixen.

La llista que ofereix el SANS queda d’aquesta manera:

Windows

W1 Internet Information Services (IIS)
W2 Microsoft SQL Server (MSSQL)
W3 Windows Authentication
W4 Internet Explorer (IE)
W5 Windows Remote Access Services
W6 Microsoft Data Access Components (MDAC)
W7 Windows Scripting Host (WSH)
W8 Microsoft Outlook Outlook Express
W9 Windows Peer to Peer File Sharing (P2P)
W10 Simple Network Management Protocol (SNMP)

Unix

U1 BIND Domain Name System
U2 Remote Procedure Calls (RPC)
U3 Apache Web Server
U4 General UNIX Authentication Accounts with No Passwords or Weak Passwords
U5 Clear Text Services
U6 Sendmail
U7 Simple Network Management Protocol (SNMP)
U8 Secure Shell (SSH)
U9 Misconfiguration of Enterprise Services NIS/NFS
U10 Open Secure Sockets Layer (SSL)

Per la seva banda la SANA, el Servei d’Anàlisi, Notificació i Alertes d’Hispasec, ens ofereix un indicador més clar i real del nombre d’amenaces que sorgeixen amb una gràfica per disposar de dades quantitatives en temps real sobre el nombre d’avisos que emet el servei.

Per a més informació


2003-11-04Internet per la xarxa elèctrica. Compensacions.

  La CNE demanarà a les companyies elèctriques compensaciò pels usuaris en cas que falli els subministre per utilitzar les seves xarxes per a Internet.

Les companyies elèctriques, Endesa, Iberdrola i Unión Fenosa, que subministren a tot l’Estat Espanyol a més d’energia elèctrica serveis d’Internet, hauràn d’abonar compensacions econòmiques als usuaris si degut a la utilització de la seva xarxa per oferir aquests serveis d’Internet hi ha problemes amb el subministre elèctric.

La CNE tambè afirma que la filial de la companyia elèctrica que desenvolupi aquesta activitat tecnològica, coneguda com Power Line Comunication (PCL), tambè serà responsable de les possibles interrupcions eventuals, és a dir, que hauran de realitzar compensacions mitjançant el distribuidor.

El president de la CNE, Pedro Meroño, indica la necessitat qe aquestes companyies elèctriques separin jurídicament els dos tipus de negoci. Apunta tambè que seria convenient que s’estableixin procediments d’imputació contable i de control per part de la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions, amb l’objectiu de proporcionar la informació contable corresponent als esmentats negocis a la CNE per poder determinar les tarifes, els peatges i la retribució de les activitats energètiques.


2003-10-31La xarxa de transferències tecnològiques entre PIMES

  La UE ha creat una xarxa de transferències tecnològiques entre PIMES amb l’objectiu d’accelerar el seu desenvolupament tecnològic. Al sector de la fabricació i la enginyeria s’ha creat una xarxa de centres regionals de tecnologia, per poder aconseguir aquest desenvolupament tecnològic mitjançant la transferència de tecnologies entre les petites i les mitjanes empreses a l’àmbit nacional i a l’europeu.

Per a més informació


2003-10-28CD grabable només pel ordinador

  La empresa espanyola CD World crea un CD grabable que no serveix per a la reproducció de música o películes en aparells domèstics.

Aquest CD, una eina més per a la lluita contra la pirateria, permet emmagatzemar dades com còpies de seguretat, catàlegs de productes, presentacions, bases de dades,... llegibles en qualsevol ordinador. Destinat principalment a les empreses aquest CD-DO sortirà al mercat en dos o tres mesos segons el responsable de la companyia i espera que siguin aquestes qui en treguin millor rendiment.

El procés per aconseguir aquest format de CD és simple, s’acosegueix grabant un determinat arxiu a la primera pista del CD que ja no es podrá llegir en cap equip de música o DVD ni tampoc funcionar a les duplicadores utilitzades per les mafies per a obtenir còpies en grans quantitats. A més, el més important, és que aquest procés resulta completament irreversible, no podrem realitzar cap intent de desactivació o de “crackeig” del sistema de protecció, únicament es podrà eliminar destruïnt físicament el disc.2003-10-24Com convertir l'ordinador en telèfon

  El nou programa "skype" creat pels autors del Kazaa, programa d'intercanvi d'arxius, ens permet convertir els nostres ordinadors en telèfons per poder parlar entre ells.

Aquest programa gratuït permet la comunicació a través de la xarxa amb una gran qualitat, fins ara no aconseguida, millor que la dels telèfons normals. La seva gran acceptació que palesa amb el milió i mitg d'usuaris que ja se l'han baixat de la web durant els dos mesos que fa que és públic.

Per a més informació


2003-10-15La Llei de Protecció de Dades

  Degut al desconeixement i la complexitat de la Llei de Protecció de Dades, segons les Cambres de Comerç, les empreses no apliquen correctament aquesta llei. Fins al moment només 400.000 empreses han donat d’alta els seus fitxers a l’Agència de Protecció de Dades.

Aquesta llei obliga no només a registrar a l’Agència totes aquelles dades que continguin informació de caràcter personal, fitxers de clients o les nòmines dels treballadors sino que a més obliga a complir les mesures de seguretat tant de caràcter tècnic com organitzatiu, per a un tractament legal i lleial de les dades. Les empreses hauran de recollir aquestes mesures en un document de seguretat que hauran de conèixer tots els treballadors que tractin aquestes dades.

Segons les cambres, per a les empreses suposa un esforç i cost important fer complir aquesta llei, en part sobretot pel desconeixement de la mateixa, tot i que són aquestes empreses tambè les que necessiten un tractament automatizat de la informació per realitzar la seva tasca.

I tot i que aquesta Llei presenta un percentatge baix de compliment entre les empreses espanyoles és al nostre país on s’imposen de les multes més altes d’Europa per a incompliment de la mateixa. Mentre que, segons un informe elaborat per les Cambres, a Irlanda les sancions no superen els 1.300 euros a Espanya poden arribar a un màxim de 600.000 euros.

Per a més informació


2003-10-03Informació sobre la llei LSSI

  Els informem del efectes immediats que li pot ocasionar la llei LSSI (Ley de Servicios de la Sociedad de la Información).   La LleiL’article 9 de la Llei 34/2002, de 11 de julio, de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic estableix que:

“Los prestadores de servicios de la sociedad de la información establecidos en España deberán comunicar al Registro Mercantil en el que se encuentren inscritos, o a aquel otro registro público en el que lo estuvieran para la adquisición de personalidad jurídica o a los solos efectos de publicidad, al menos, un nombre de dominio o dirección de Internet que, en su caso, utilicen para su identificación en Internet, así como todo acto de sustitución o cancelación de los mismos, salvo que dicha información conste ya en el correspondiente registro”.A qui afectaA tota persona física o jurídica que compleixi tots els requisits següents:

· Inscrita en algun Registre Públic Espanyol, com el Registre Mercantil.

· Que poseeixi un o més dominis propis, .com, .es, .org, .fr, .net,... tots

· Tingui una pàgina web.

Si complim aquests tres requisits però el que tenim és una pàgina web personal no estarem obligats a l’aplicació de la llei sempre i quan no obtinguem cap benefici econòmic a través de la web, banners, pop-ups,...Pasos a seguir

En primer lloc haurem de fer un comunicat al Registre Públic del domini firmat pel titular sota notari.En segon lloc haurem d’incloure a la pàgina web informació bàsica que permeti als usuaris identificar qui és el titular de la pàgina web. Aquesta informació bàsica ha d’incloure:· Denominació social

· NIF

· Domicili

· Correu electronic

· Les dades de la inscripció al Registre Públic

· Si s’exerceix alguna professió regulada (advogat, metge, arquitecte, enginyer ...), les dades bàsiques que acreditin el seu dret a exercici la professió

· Si l’activitat estiguès subjecta a autorització administrativa, les dades de la autoritzacióSi la pàgina web fos una botiga virtual tambè hauriem d’incloure:· Informació sobre els preus dels producte

· Despeses de transport

· Informació de si inclou els impostos aplicables

· Informació sobre si arxivarem el document electronic en què es formalitzi el contracte i si aquest serà accessible

· La forma en què els usuaris podran identificar i corregir les seves dades

· Les llengues en què es podrà formalitzar el contracte

· En cas d’existir, les condicions generals aplicables al contracte

· Un cop el consumidor faci la comanda, l’empresa haurà d’enviar una confirmació sobre la recepció de la comandaLa solucióSerà necessari:· Fer el comunicat al Registre Mercantil

· Portar el comunicat al notari

· Portar el comunicat amb la firma legalitzada al Registre Mercantil de Barcelona

· Pagar les Taxes del Registre Mercantil de Barcelona

· Pagar la firma sota notariJad posa a disposició aquest servei per 96 Euros + IVA (aquest pagament no és anual, és un pagament ÚNIC)Si està interesat o per a més informació faci arribar un e-mail a [email protected] o bè truqui al telèfon de JAD 93.879.63.00 (de 9 a 14:30 i de 15:30 a 18:00) i demaneu per la Srta. Feli.Per a mes informacio sobre la llei LSSI: www.lssi.es


2003-07-26Pasakche 1.0

  L'Associació d'Internautes ha creat aquest nou programa gratuït que resol el problema d'actualització de les pàgines web que plantegen els proxis-cachés imposats per algunes operadores com Telefònica. Amb l'aplicació, que no elimina el proxi, s'obliga a l'operadora a facilitar l'última actualització de la pàgina que l'internauta desitja visitar. L'únic requisit és disposar del suport "Winsock 2", no inclòs en les primeres versions de Windows 95

Informació extreta de: www.seguridadenlared.org


2003-07-18Empreses multimèdia denunciaran els 4.000 internautes que es baixen música i pel·lícules

  Un grup d'empreses multimèdia espanyoles preparen denúncies contra la pirateria de música i pel·lícules a través d'Internet. Aquestes empreses han cedit a la policia un programa que permet detectar els usuaris pirates, que es calcula que a Espanya són uns 90.000. De moment, la denúncia no té el suport de cap gran productora de cine o música ni de la Societat d'Autors.

Només quinze dies després de l'estrena de la segona part de "Matrix" ja se n'havien fet 170.000 còpies il·legals. 170.000 usuaris d'Internet s'havien descarregat la pel·lícula sense haver pagat res a canvi. I de la mateixa manera, però en el camp musical, poc després de sortir el disc de l'eurovisiva Beth d'"Operación Triunfo", ja s'havia convertit en el número 1 del rànquing de les descàrregues il·legals.

Baixar-se material d'Internet, pel·lícules, discos, jocs o programes, és il·legal i està tipificat com a delicte en el Codi Penal, però, fins ara, a cap país del món s'havia perseguit qui ho feia, l'usuari, sinó els responsables d'haver penjat la còpia. En vista que aquesta persecució no donava resultat, una trentena d'empreses de programari espanyoles han unit esforços per perseguir, directament, l'internauta pirata.

La firma d'advocats Landwell, que representa aquestes empreses, presentarà avui una denúncia davant la Brigada d'Investigació Tecnològica de la policia per perseguir els 4.000 usuaris espanyols que s'han baixat, només en l'últim mes, més de 10 gigabytes de material. És a dir, l'equivalent a 300 cançons, 30 pel·lícules o 20 programes informàtics. La persecució es podrà fer gràcies a un sofisticat programa de rastreig i detecció dels infractors.

Els responsables de la denúncia asseguren que les còpies il·legals que es baixen d'Internet els suposen pèrdues de 170 milions d'euros i han recordat que un usuari pirata pot ser castigat amb multes de fins al milió d'euros i quatre anys de presó, depenent de la quantitat del material copiat.

Informació extreta de: www.telenoticies.com


2003-06-13Connexions ADSL a Espanya

  La web Consumer.es, especialitzada en temes relacionats amb el consumidor, ha analitzat els sis principals proveïdors que ofereixen a Espanya connexió ADSL: Telefónica, Terra, Ya.com, Tiscali, Wanadoo i BT/Arrakis. Una de les principals conclusions és que dos d'ells, Tiscali i Ya.com, no ofereixen "ni el 65% de la velocitat promesa".

Consumer.es va analitzar el procés d'alta, la instal·lació, els preus, la velocitat, la seguretat i els serveis de l'oferta més adaptada a l'usuari particular, per preu i prestacions: ADSL a 256 kbps, en la seva modalitat de "kit autoinstalable" amb mòdem USB.

L'estudi de Consumer mostra que tots els kit ADSL suspenen en algun apartat de l'examen tècnic, dos de cada tres proveïdors envien el "kit" d'instal·lació bastant més tard de la data acordada, un de cada tres no ofereix ni el 65% de la velocitat promesa, un proveïdor comença a cobrar pel servei un mes abans d'oferir-lo, cap proveïdor inclou informació a l'usuari ni eines de seguretat i tots marginen als usuaris dels entorns Mac i Linux. Consumer.es no ha volgut destacar cap dels proveïdors ja que "tots suspenen en algun dels apartats estudiats". En qualsevol cas, el que treu la millor puntuació en aquest estudi és Wanadoo.

Proveïdor Alta Instal.laciò Preu Serveis Velocitat Seguretat Valoraciò
Wanadoo ADSL Speed
Terra ADSL Plus -
Telefónica Kit ADSL
BT Link ADSL -
Tiscali ADSL Pack - -
Ya.com ADSL - --
Promig


2003-06-07Solucions al virus Bugbear.B

  El impacte de Bugbear.B es tal que, actualment, i segons es desprèn de les dades recopilades per la solució antivirus online i gratuïta de Panda Software, el numero d’ordinadors infectats en tot el mon a data d’avui es del 23%.

Aquest virus amb només unes poques hores, ha aconseguit desbanca al virus Klez, en concret amb menys de 24 hores el BugbearB ha infectat mes equips que el virus Klez durant tot el mes de maig.

La seva activitat es concentra a Europa i Amèrica.

Per protegir-se d’aquest virus: http://www.pandasoftware.es/virus_info/enciclopedia/solucion.aspx?idvirus=39823


2003-06-05Nou virus Bugbear.B

  El nou virus Bugbear.B tipus “cuc” esta causant milers de incidències a tot el mon.

Com a dada significativa, només en unes quantes hores aquest virus a ocupat la primera posició en la llista dels 10 virus mes freqüentats per PandaActiveScan. A mes a mes, els serveis de Suport Tècnic d’aquesta multinacional estan atenen un numero de consultes cinc vegades superior al normal.

Aquest virus es propaga de forma massiva a través del correu electrònic, i te la facilitat d’infectar un gran numero de fitxers i a mes a mes te la capacitat de inutilitzar un gran numero de programes antivirus Begbear.B es capaç d’aprofitar una coneguda vulnerabilitat del navegador Internet Explorer per executar-se simplement amb la vista prèvia del missatge de correu electrònic.

A mes a mes aquest virus obre un port de comunicacions 1080, permeten a un hacker accedir de manera remota als recursos del ordinador infectat. Per l’altre banda el Bugbear.B captura les pulsacions del teclat que realitza el usuari del equip, recopilant-les en un fitxer, d’aquesta manera, si el hacker aconsegueix accedir a aquest fitxer, podrà conèixer dades confidencials tal com contrasenyes, números de comptes bancàries, targetes de crèdit, ...

Per mes informació: http://www.pandasoftware.es/


2003-05-28Neix Avalis SGR, la primera Societat de Garantia Recíproca de Catalunya

  Divendres passat va entrar en funcionament Avalis de Catalunya, SGR. Es tracta d'una societat mercantil i de naturalesa financera que oferirà avals a les de petites i mitjanes empreses i als treballadors autònoms perquè puguin accedir fàcilment als crèdits i obtenir, així, el finançament necessari per desenvolupar els seus projectes empresarials.

Les empreses i els treballadors autònoms que vulguin utilitzar els serveis de la societat de garantia recíproca hauran de dipositar en aquesta institució un 4% de l'import del crèdit per al qual volen obtenir un aval. D'aquesta manera, es converteixen en socis partícips d'Avalis i poden tenir accés a préstecs en condicions molt avantatjoses, amb tipus d'interès preferents i terminis d'amortització més llargs. La participació del 4% es retorna al soci un cop es cancel·la l'aval.

La SGR estudia la viabilitat del projecte empresarial i es compromet a concedir-li l'aval en un període màxim de dos mesos. A més, també s'ofereixen als socis serveis de consultoria financera, com per exemple orientació a les empreses a l'hora d'obtenir subvencions.

La SGR de Catalunya neix amb un capital inicial de 12 milions d'euros, un 50% dels quals els aporta la Generalitat. Entitats de diversos àmbits participen a aquest projecte: el sector financer català (caixes i bancs amb seu a Catalunya), els bancs i les caixes d'àmbit estatal que operen a Catalunya, les 13 Cambres de Comerç de Catalunya, el Consell General de Cambres, les patronals catalanes (Pimec-Sefes i Foment del Treball), la Confederació de Cooperatives, la Federació de Mutualitats i la Federació de Societats Laborals de Catalunya.

Per mes informació: http://www.avalis-sgr.com/


2003-05-21Nou virus

  Un nou virus tipus cuc aparegut el dia 19 s'ha propagat a gran velocitat a les últimes hores, situant-se a la segona posició en nombre d'incidències, arribant fins i tot a superar a alguns censors del Centre d'Alerta Primerenca (CAT) a l'habitual Klez.

Aquest virus no te efectes destructius i la seva propagació es realitza mitjançant un correu electrònic amb remitent [email protected] que simula ser el Suport Tècnic de Microsoft, la qual cosa pot dur a engany a usuaris confiats. A més, també és capaç de propagar-se a través de les unitats compartides de xarxa.

Aquest cuc fa servir una tècnica “Email spoofing”, que amaga la autentica direcció del remitent, i també te el seu propi SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) amb una única direcció de remitent i s’envia a totes les bústies, de totes maneres el virus te una rutina que comprova la data del sistema, i en el cas de que sigui 31 de Maig del 2003 o posterior, finalitza el seu procés de propagació.

Per mes informació: http://www.alerta-antivirus.es


2003-05-06Noves normes al registre dels dominis .es

  Les persones físiques (professionals) podran registrar el seu domini .es.
També es considera la possibilitat de registrar denominacions genèriques, i amb caràcters especials (ñ). En el cas de voler registrar dominis.es amb un alt valor de mercat, es possible que es subhasti el domini.
No es permet el registre a entitats ni professionals (no residents) estrangers.

També hi ha previst introduir 5 subdominis nous:
 • “.com.es”
 • “.nom.es”
 • “.org.es”
 • “.edu.es”
 • “.gob.es”


 • 2003-04-30Avui la World Wide Web fa 10 anys

    Avui fa 10 anys des de que el Centre Europeu per la Investigació Nuclear (CERN) anuncies la lliure circulació per aquesta xarxa telemàtica, coneguda a internet com "www".

  El març del 1989, un enginyer (Tim Berners Lee) del CERN proposa un sistema de gestió descentralitzat de la informació destinat als físics. Varis centenars de científics de tot el mon col·laboren per poder intercanviar informació a traves de la Xarxa Internet.

  A finals de 1990 en la CERN comencen a funcionar els primers servidors i navegadors, es converteix en la World Wide Web. Al 1991 la Xarxa s'expandeix del laboratori de física a diversos països del mon. Els programadors comencen a millorar els navegadors.

  30 abril 1993, després de la declaració de la CERN, apareixen els navegadors als ordenadors personals, permeten l'accés del gran públic a la Xarxa.


  2003-04-24Del 12 al 15 de Maig: Internet Global Congress

    Internet Global Congress, el congrés de referència sobre Internet i les noves tecnologies, emprèn la seva cinquena edició amb més conferències, millors continguts i nous espais.

  Un Congrés que concentra innovació i coneixement, experiències i casos pràctics i els més avançats serveis i productes. En resum, el lloc en el qual empresaris, tècnics i agents socials trobaran les solucions per optimitzar els seus recursos i aprofitar al màxim les avantatges que suposen Internet i les noves tecnologies.

  Aquests són els serveis que els congressistes trobaran del 12 al 15 de Maig al Palau de Congressos de Barcelona (Plaça Espanya):

 • CONFERÈNCIES
  Noves àrees temàtiques per a sectors verticals i per a totes aquelles aplicacions de la xarxa destinades a la societat ja sigui des d'institucions i entitats o xarxes ciutadanes.
  Continua la nostra especial atenció als empresaris i especialistes amb dues àrees dedicades a la demanda i a l'oferta respectivament. En total, 16 blocs temàtics per analitzar Internet des d'un punt de vista econòmic i social, a més de la seva evolució tecnològica.

 • IGC VILLAGE
  Espai d'exposició en el qual els congressistes trobaran les darreres novetats de productes i serveis relacionats amb Internet i les noves tecnologies.

 • PREMIS IGC A LA INNOVACIÓ DIGITAL
  Aquests premis, tenen com a objectiu premiar la innovació.
  Neixen amb la vocació de ser una plataforma de llançament per a totes aquelles persones dedicades a la investigació i a la innovació.

  Per ampliar la informació sobre IGC, visita http://www.igc2003.net


 • 2003-04-08Els Teclats Virtuals són ja una realitat

    Aquests teclats que funcionen amb projecció de raigs, són potser una de les novetats més importants juntament amb la revolucio wifi del 2003.
  Aquí teniu una imatge on es veu el teclat en acció.


  Tot i que encara el projector és massa gros, es preveu a la llarga que els pda, tabletpc i tecnologies disposin d'un projector incorporat que permetrà disposar d'un teclat virtual allà on es vulgui


  2003-04-01JAD Solucions Informàtiques Guanyadora del 1er premi a les millors iniciatives empresarials

    JAD, va ser seleccionada com la millor iniciativa empresarial entre 26 empreses finalistes constituïdes des de l'1 de gener del 2000 fins al 31 de desembre del 2002, amb domicili social en un dels municipis adherits al Pacte Territorial de Promoció Econòmica i Ocupació del Mercat de Treball de Granollers.
  Mes informació


  2003-03-20Liberalitzats els dominis de XINA (cn)

    Xina ha liberalitzat el registre del seu domini .CN de segon nivell, que té la següent estructura: elmeunom.cn. D'aquesta forma, qualsevol empresa o organització pot registrar el domini .CN sense cap mena de restricció, disposi o no de presència local o marca registrada a la Xina.

  El .CN és la nova frontera de l'e-business global, i com a tal és una oportunitat sense precedents per establir-se en el mercat xinès. El recent ingrés de la Xina en l'Organització Mundial del Comerç (OMC) és una prova que l'economia xinesa està fent grans esforços per ser més accessible. Ara és el moment ideal per a que les empreses protegeixin la seva marca i identitat sota .CN, i per començar a introduir-se en el mercat xinès.

  El preu aproximat per domini i any és de 100€.


  2003-03-14Ja es poden registrar els dominis 'museum'

    El .museum és un domini restringit destinat a la comunitat de museus i els seus professionals, i es recomana seguir l'estructura següent: lloc.disciplina.museum o disciplina.lloc.museum.

  Aquest domini únicament ho poden registrar:

 • Museus
 • Associacions de professionals de museus
 • Professionals que treballin a museus
 • Altres entitats que actuïn com a museus, tipus: jardins botànics, reserves naturals, etc.

  El registrador oficial del domini .museum és "Musedoma".


 • 2003-02-20Linia PYME 2003 de ICO

    L'Institut de Crèdit Oficial (ICO) per a la financiació de PYME. Cal destacar dues novetats:

 • Una línia específica per la potenciació de microempreses (fins a 9 treballadors) amb condicions favorables de tipus d'interés.

 • Financiació al 100% de projectes de xarxes d'us local programes informàtics i pàgines web.

  Per més informació podeu visitar la web ico.es


 • 2003-02-11Virus fals : jdbgmgr.exe

    Si rebeu un missatge on us diu que busqueu en el vostre ordinador el fitxer jdbgmgr.exe i l'esborreu, NO HO FEU, aquest fitxer és necessari pel bon funcionament de l'ordinador.

  Aquest tipus de missatges s'anomenen HOAX, són bromes o mentides informàtiques.


  2003-01-27el virus WORM W32.SQLExp.Worm provoca un caos absolut sense precedents

    El dissabte 25 de Gener tots els servidors SQL server de MICROSOFT van rebre un atac de un cuc (virus) que va saturar tots els enllaços nacionals i internacionals d'internet . Aixó va provocar un caos absolut a tots el servidors del mon durant unes hores . Podeu trobar Més informació sobre el virus i el atac a tots els servidors SQL de mircrosoft a aquí http://barrapunto.com/article.pl?id=03/01/25/1737228&mode=&threshold=http://www.bandaancha.st/weblogart.php?artid=1666


  2003-01-23Ignaguració oficial de la web del Teatre Auditori de Granollers

    La nova web del Teatre Auditori de Granollers va ser presentada per JAD Solucions Informàtiques en una roda de premsa als medis de comunicació. Una nova web que permet la interacció dels usuaris, i que informa de les novetats i obres del teatre mitjançant una extensa gestió interna.


  2003-01-15Alerta amb el virus W32/[email protected]!

    Un nou virus anomenat W32/[email protected] s'està propagant a través del correu
  electrònic, ho fa mitjançant l'enviament de missatges a adreces de correu
  que captura del nostre ordinador, si rebeu missatges amb un d'aquests
  títols, no els obriu, esborreu-los directament:

  Fw: Avril Lavigne - the best
  Fw: Prohibited customers...
  Fwd: Re: Admission procedure
  Fwd: Re: Reply on account for Incorrect MIME-header
  Re: According to Daos Summit
  Re: ACTR/ACCELS Transcriptions
  Re: Brigade Ocho Free membership
  Re: Reply on account for IFRAME-Security breach
  Re: Reply on account for IIS-Security
  Re: The real estate plunger

  Trobareu més informació sobre aquest nou virus a la següent adreça:
  www.satinfo.es/web/2003/lirva.html  2002-11-06Llei de serveis de la societat de la informació (LSSI)

    Informem als nostres clients que segons l'article 21 de la Llei de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, que tota la informació que es rebi a través de correu electrònic del tipus informativa o publicitaria d'una empresa de serveis, ha d'haver estat previament autoritzada i acceptada per part de l'entitat destinataria, evitant aixi la correspondència no dessitjada.

  Si tenen cualsevol dubte o consulta al respecte poden posar-se en contacte amb nosaltres ja sigui telefònicament o a traves de correu electrònic.


  2002-10-10Pack Domini+Email per només 60 Euros

    Estas interessat en registrar el teu domini? Necessites un email per la teva empresa? Si encara no en disposes de cap, ara per només 60 Euros anuals i en menys de 48 Hores,podràs disposar del teu propi domini i d'una bústia de correu sense limitacions.


  2002-10-03Solucions Antivirus pels emails als servidors de JAD

    Degut a la propagació en massa de determinats virus. Proximament tots els clients de JAD contaran amb una eina de filtres de correu, que impediran que virus com el KLEZ o derivats infectin la seva maquina .


  2002-09-09JAD estrena gestio interna

    JAD Solucions ha desarollat la nova gestio interna BITE . Una gestió que disposa d'una administració molt complerta ,que permet modicar els continguts de la site de forma fàcil,ràpida i amena.


   
  Ultimes webs
  PRADINSA
  JOAQUIM RODRIGUEZ
  ANTONI GRANJA LLOBET
  Millor iniciativa empresarial


   
    Contactar
     
         . empresa . serveis . produccions . clients . contactar . 
  Resolucio mínima de 800x600© Copyright 2002, JAD Solucions Informatiques