Belang van remedial teaching voor de onderwijsinstelling De Zuidster in ZWOLLE » Interim management en intern begeleiding voor onderwijsinstellingen (2024)

Voor basisscholen en particuliere begeleiding

Extra ondersteuning voornamelijk gericht op de leerontwikkeling en het bevorderen van studievaardigheden, voor studenten in het basis onderwijs in ZWOLLE en daarna voor het middelbaar onderwijs in ZWOLLE.

Wij heten u welkom bij Leerrijk Leren, een organisatie die deskundig is in het oplossen van de unieke problemen waarmee veel kinderen met leeruitdagingen op basisscholen in ZWOLLE worden mee geconfronteerd worden. We begrijpen dat een gebrek aan gespecialiseerde ondersteuning en individuele begeleiding regelmatig een obstakel is voor deze jongeren, wat kan zorgen voor tot frustratie, achterstand in leren en een negatief zelfbeeld voor het betreffende kindje. Om deze reden zetten we ons met passie om deze broodnodige op maat gemaakte begeleiding aan te geven, om jongeren te ondersteunen hun complete leer capaciteiten te verwezenlijken.

Maak een afspraak

In ZWOLLE bieden we specifieke begeleiding aan basisschoolkinderen van groep 5 tot en met 8 om hun taal-vaardigheden te verbeteren. In de loop van een deel van de dag is de remedial teacher in ZWOLLE op school ter plaatse om hen te ondersteunen om hun leerachterstanden te verhelpen of in bepaalde gevallen voorkomen.

Remedial Teaching

Op basisscholen komen we vaak kinderen tegen die worstelen met bepaalde leervraagstukken, wat resulteert in een substantiële leerachterstand. Deze achterstand kan zonder de juiste ondersteuning leiden tot verdere leer en sociale problemen. Om deze uitdagingen aan te pakken, pleiten we voor het belang van extra ondersteuning. Door specifieke ondersteuning kunnen we deze leerachterstand overbruggen en het zelfvertrouwen van de leerling vergroten.

meer weten ....

RT-Praktijk Leerrijk Leren

Leergebieden en ondersteuning:

– spelling en rekenen groep 5 t/m 8
– begrijpend lezen groep 5 t/m 8
– technisch lezen groep 5 t/m 8
– NT2 – taalondersteuning en hulp

– op locatie RT voor basisonderwijs
– op locatie RT voor voortgezet onderwijs
– op locatie RT 1op1 of groepsbegeleiding

– online 1-op-1 remedial teaching
– online huiswerkbegeleiding VO-leerlingen
– aanleren studievaardigheden VO-leerlingen

  • Spelling
  • Rekenen
  • Woordenschat
  • Technisch lezen
  • Begrijpend lezen
  • Doelgericht
  • Hulp op maat
  • Handelingsgericht
  • Particulieren 1op1
  • Groepjes 2-4 max

“Remedial teaching voor rekenen biedt voordelen zoals inzicht in oorzaken van rekenproblemen, training van basisbewerkingen, ontwikkeling van getalbegrip en flexibel toepassen van rekenstrategieën, met voorbereiding op de Cito Rekenen.”

― Leerrijk leren ―Voordelen remedial teaching rekenen

“Onze lessen in leesstrategieën omvatten: voorspellen, voorkennis activeren, vragen stellen, verbanden leggen, verwijswoorden herkennen en samenvatten. Dit bevordert begrip en vaardigheid in het lezen, met aandacht voor individuele leerstijlen”

― Leerrijk leren ―Voordelen remedial teaching lezen

“Remedial teaching voor spelling biedt voordelen zoals verbeterde automatisering van basis spellingcategorieën, groei in vaardigheidsscores op Cito-toets, inzicht in mogelijk dyslexie, bijdrage aan dossiervorming voor dyslexietest, en verhoogd zelfvertrouwen door succeservaringen.”

― Leerrijk leren ―Voordelen remedial teaching spelling

“Remedial teaching in het basisonderwijs biedt voordelen voor de klas (individuele aandacht, verbeterde dynamiek), de leerkracht (inzicht, ondersteuning) en de leerling (groei, zelfvertrouwen, verbeterde prestaties).”

― Leerrijk leren ―Voordelen remedial teaching basisscholen

“Remedial teaching in het voortgezet onderwijs biedt voordelen voor de klas (individuele begeleiding, betere prestaties), de docent (inzicht, ondersteuning) en de leerling (groei, zelfvertrouwen, verbeterde resultaten), wat leidt tot een positieve leeromgeving en succesvolle leerervaringen.”

― Leerrijk leren ―Voordelen remedial teaching voortgezet onderwijs

Remedial Teaching voor basisscholen

Specialisten in remedial teaching

Bij Leerrijk Leren begrijpen we dat elke leerling uniek is. Veel kinderen die worstelen met leren hebben individuele leerbehoeften die niet altijd kunnen worden aangepakt in een klassikale setting. Dit kan leiden tot blijvende leerproblemen en een afnemende motivatie om te leren. Maar door onze brede benadering van Remedial Teaching, waarbij we uitgebreide evaluaties uitvoeren en individuele leerplannen ontwikkelen, kunnen we de bijzondere behoeften van elk kind aanpakken en hun voortgang bevorderen. Ons gedreven team van deskundigen staat klaar om effectieve leeraanpakken toe te passen en op maat gemaakte ondersteuning te bieden. Zo kunnen we de leerervaring van elke student optimaliseren en hen begeleiden hun volledige leercapaciteit te bereiken.

Casestudies en Successen

Wij zijn er blij op dat we meerdere prestaties en casestudies kunnen delen die de invloed en waarde van onze programma’s demonstreren. Deze cases bewijzen hoe onze aanpak kinderen helpt om hun leervraagstukken te aanpakken en hun onderwijskundige potentieel te bereiken.

Waarom voor De Zuidster uit ZWOLLE?

We zijn bijzonder geïnteresseerd in samenwerking met De Zuidster uit ZWOLLE. We begrijpen dat organisatie uit ZWOLLE zich inzet om de best mogelijke onderwijskansen te bieden aan haar leerlingen en wij geloven dat onze expertise hierin een waardevolle aanvulling kunnen zijn. Onze deskundigheid en toewijding kunnen een grote bijdrage leveren aan het succes van de leerlingen van De Zuidster uit ZWOLLE, zowel in hun onderwijskundige prestaties als in hun totale welzijn. We streven ernaar om een betekenisvolle impact te hebben op de leerlingen van De Zuidster, en samen kunnen we een sterke basis leggen voor hun verdere succes en ontwikkeling.

Contacteer Ons

Als ouders of De Zuidster uit ZWOLLE geïnteresseerd zijn om te ontdekken hoe onze programma’s hun leerlingen kunnen ondersteunen en hun leerresultaten kunnen verbeteren, nodigen we hen uit om met ons in gesprek te gaan. We kijken ernaar uit om samen te werken en bij te dragen aan het succes van de leerlingen van De Zuidster uit ZWOLLE. Laten we samenwerken om een geweldige leeromgeving te creëren en de leertraject van de leerlingen te verbeteren.

Onze extra ondersteuning is niet enkel gericht op kinderen met leer- of gedragsproblemen, maar ook op buitengewoon begaafde kinderen. We bieden hen uitdagende lessen op maat om hun bekwaamheden verder te vergroten.

Het is essentieel om te onderstrepen dat remedial teaching verschilt van bijles. Bijles richt zich meestal op het opfrissen van eerder onderwezen stof. Onze remedial teacher werkt integendeel grondig met de kinderen, volgens een persoonlijk plan met een concreet doel. Hierbij leren ze ook omgaan met hun specifieke studie- of gedragsprobleem.

Ons werkgebied
voor onderwijsinstellingen gaat veel verder

Door middel van veel passie ondersteunen we nu en in de komende tijden lagere scholen en het voortgezet onderwijs uit de volgende steden e.o.

Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Almere, Nijmegen, Tilburg, Eindhoven, Breda, Roermond, Leiden, Arnhem, Maastricht, Deventer, Amersfoort, Woerden, Den Bosch, Bergen op Zoom, Waalwijk, Sittard, Nieuwegein, Gorinchem, Leerdam, IJsselstein, Moordrecht, Ede, Veenendaal, Zwolle, Weert, Helmond, Apeldoorn, Barneveld, Doetinchem, Zaltbommel, Wijchen, Zutphen, Etten-Leur, Oss, Uden, Veghel, Culemborg, Haarlem, Bronckhorst, Montfoort, Zeist, Gouda, Vlissingen, Schiedam, Bodegraven, Waddinxveen, Harderwijk, Almere, Huizen, Ridderkerk, Zwijndrecht, Vlaardingen, Tiel, Geleen, Zoetermeer, Voorburg, Brunssum, en Middelburg.

Vorige slide

Volgende slide

Relatie voor nascholing, verdieping, training en persoonlijke ontwikkeling

Lid van de Landelijke Beroepsvereniging Remedial Teachers

Relatie voor intrinsieke motivatie voor persoonlijk ontwikkelen

Belang van remedial teaching voor de onderwijsinstelling De Zuidster in ZWOLLE » Interim management en intern begeleiding voor onderwijsinstellingen (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Margart Wisoky

Last Updated:

Views: 5938

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Margart Wisoky

Birthday: 1993-05-13

Address: 2113 Abernathy Knoll, New Tamerafurt, CT 66893-2169

Phone: +25815234346805

Job: Central Developer

Hobby: Machining, Pottery, Rafting, Cosplaying, Jogging, Taekwondo, Scouting

Introduction: My name is Margart Wisoky, I am a gorgeous, shiny, successful, beautiful, adventurous, excited, pleasant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.