Saw X (Film, 2023) - MovieMeter.nl (2024)

 • 133 berichten
 • 28 meningen

* denotes required fields.

* denotes required fields.

 • 133 BERICHTEN
 • 28 MENINGEN

zoeken in:

Vorige12345Volgende

Dennisj

 • 200 berichten
 • 968 stemmen

24 december 2023, 18:25 uur

De Saw films zijn voor mij sowieso altijd films om te volgen, en nu dan ook nog een met John Kramer erin. Helaas had ik er wat meer van verwacht na het lezen van sommige recensies. Dat het tussen deel 1 en 2 afspeelt is niet het probleem. De gedachte achter het verhaal van deze film ook niet. Maar uiteindelijk hoe het verhaal verloopt vind ik allemaal wat matig. Nu John terug was hadden ze wel wat groter mogen uitpakken.

Is deze film het dan helemaal niet waard om te kijken? Jawel, Saw fans zullen het sowieso wel waarderen.

Noodless

 • 9245 berichten
 • 5854 stemmen

8 januari, 23:24 uur

Tobin Bell alias John Kramer is er weer bij wat dan ook een betere Saw film als gevolg heeft. Hij speelt zijn rol weer overtuigend en het verhaal, ook al is het allemaal heel simpel om te volgen , weet te boeien tot het einde. Uiteraard zijn de ingenieuze en bloederige valstrikken die het doen waarbij de gore sterk aanwezig is. Deze Saw zit ergens tussen Saw en Saw II waarbij John Kramer wanhopig zoekt naar een middel om te genezen van zijn kanker in de hersenen. Alleen naar het einde toe verliest de film wat kracht door een ongeloofwaardige toevoeging van een kind en de valstrik voor plan B. 7,5/10

AmazingPP

 • 2473 berichten
 • 1817 stemmen

19 januari, 19:43 uur

Na negen delen had ik het wel gehad met deze reeks. Toch het tiende deel gekeken en ik moet eerlijk zeggen dat deze wel een nieuwe zet de goede richting in is. Kennelijk speelt dit deel zich af tussen film één en twee, wat niet echt duidelijk overkomt. De film leunt op Bell en zijn martelwerktuigen. De reden dat hij dit doet is hier wel duidelijk waar het in sommige delen dat niet altijd was. Fijne horror met een aardig script, goed camerawerk en acteerwerk. Ook de soundtrack doet zijn ding. Op naar deel 11?

mrklm

 • 8687 berichten
 • 8437 stemmen

31 januari, 21:23 uur

De cyclus van martelhorror weet maar van geen ophouden. Bijna 20 jaar na het nimmer geëvenaarde Saw, vertelt het 9e vervolg hoe John Kramer/Jigsaw [Tobin Bell] met hulp van Amanda [Shawnee Smith] op de inmiddels wel bekende wijze wraak nam op de mensen die hem tevergeefs lieten hopen dat ze hem met een co*cktail van medicijnen en een operatie konden genezen van een terminale vorm van kanker. Opnieuw moeten we toezien hoe bordkartonnen personages zich al gillend en huilend proberen te bevrijden uit Jigsaws martelwerktuigen. Bells deelname is een pluspunt, maar het mag wel eens afgelopen zijn met deze vorm van martelvoyeurisme.

scorsese

 • 11926 berichten
 • 10278 stemmen

22 februari, 10:53 uur

Matige film over een man met kanker die zijn laatste hoop vestigt op een experimentele operatie. Het zoveelste deel alweer binnen de Saw-reeks. Zoals verwacht meer van hetzelfde en de film heeft dan ook niets nieuws te bieden. De diverse sad*stische spelletjes zijn wel weer leuk verzonnen, maar op een gegeven moment heb je het wel gezien (het gaat ook te lang door).

movie freak84

 • 213 berichten
 • 257 stemmen

23 februari, 21:52 uur

Altijd lekker wegkijken de hele saw reeks en bij elkaar hebben ze zonder dat je het weet veel met elkaar te maken. Toch vond ik deze op de machines na toch iets tegenvallen. Een 7 geven vond ik echt teveel. Het ging allemaal net een beetje te snel en te rommelig en dat is juist wat aan de andere delen zo goed is. Maar goed als je van dit soort films houd waar het toch veel om het gore gaat zit je bij saw natuurlijk al snel goed. Leuke wegkijker maar wel een van de mindere van de saw reeks.

Ebenezer Scrooge

 • 1997 berichten
 • 3020 stemmen

6 maart, 13:34 uur

Het eerste halfuur, zo ongeveer, zat ik gekluisterd aan de buis. De spanning wordt goed opgebouwd - waar gaat dit heen? - je voelt dat er iets niet klopt, maar je weet niet wat, erg goed gedaan. De hele operatie en wat eraan vooraf ging had wel iets weg van een medische thriller à la Robin Cook. Tot we weer in de oude vertrouwde setting zijn beland, vanaf dat moment is het weer Saw zoals we dat gewend zijn, met een paar bloedstollende opdrachten: dat been afsnijden met die draad!
Maar helaas gaat het de laatste 30 minuten finaal de verkeerde kant op als dat kind erbij komt, dat wel heel toevallig buiten een balletje staat te trappen.
Na tien delen alweer oogt de reeks nog altijd wat goedkopig, in vergelijking met andere horror franchises als A nightmare on Elm street of Scream.
Tobin Bell zet weer een charismatische John Kramer neer, hij deed me steeds aan iemand denken en ik vroeg me telkens af aan wie? Tot ik van de week, per toeval, stuitte op een foto van de Amerikaanse seriemoordenaar Albert Fish (1870-1936).
Die met die naalden in zijn reet, waar een röntgenfoto van bestaat.

Banjo

 • 1947 berichten
 • 4095 stemmen

8 maart, 15:55 uur

Een gevoelige Jigsaw... ik vond hem wel aardig.

Curry

 • 299 berichten
 • 95 stemmen

2 april, 22:52 uur

nu bij herziening toch weer veel meer dingen waar ik in 1e instantie niet echt bij nadacht en die toch wel dom/storend zijn (jaja het is film)

dat moment dat Mateo een stuk vlees van zn hersens trekt, waarschijnlijk heb je dan meteen kortsluiting en val je dood neer, dit slaat eigenlijk nergens op, lijkt ook heel weinig pijn te hebben, helemaal als je bedenkt dat ie een putdekseltje uit zijn schedel heeft geboord dat ie vrij achteloos neergooit op de vieze ondergrond
De invalshoek van dit deel is wel beter bedacht, maar door dat soort bovenstaande dingen zakt ie bij mij toch weer en komt op een 6e plek in de reeks uit.

Boeikens

 • 4362 berichten
 • 4988 stemmen

11 april, 15:34 uur

Na de laatste iets mindere delen gaat het toch weer bergop.

Leuk om John nog eens terug te zien, was met hem toch de beste periode.

Voldoende lekkere kills toch weer.

3,5*

notsub

 • 1345 berichten
 • 1330 stemmen

12 april, 19:40 uur

Ik werd toch wel nieuwsgierig naar deze Saw. Na de klassieker werd het langzaam minder, tot ik op een gegeven moment afhaakte. Nu dan Saw X gekeken en het was wel aardig. Er wordt fors de tijd genomen een verhaal neer te zetten, dat op zich nog wel mee kan. Dan breekt het spel los en zien we waar we toch voor kijken: de martelscenes. Die zijn op zijn minst walgelijk en wreed genoeg, maar toch ook wel heel erg onrealistisch. Vervolgens wordt de film te ambitieus en schiet het zijn doel voorbij. Zo is Saw X toch een middelmatige film geworden, die echt niet in de buurt komt van het eerste geniale deel.

cantforgetyou

 • 1726 berichten
 • 1515 stemmen

15 mei, 15:37 uur

Na zoveel films is het nog maar afwachten of dit deel wel goed zou zijn.......

Maar hij valt zeker niet tegen. Natuurlijk gebeurd er niks nieuws meer, maar toch is het een goede horror film geworden.

Gewoon weer gruwelijke moorden met gore scenes. En vreselijke slachtoffers, waardoor je minder moeite hebt dat ze het loodje leggen.

umbra

 • 3762 berichten
 • 3488 stemmen

19 juni, 20:59 uur

krosnicky schreef:

mijn persoonlijke Saw Top 5

Saw II op 1

Saw op 2

Saw V op 3

Saw X op 4

Spiral from the book of Saw op 5

Mijn Saw-top 5:

1. Saw (2004) 5*

2. Saw II (2005) 4.5*

3. Saw X (2023) 4.5*

4. Saw III (2006) 4.5*

5. Saw V (2008) 4*

Dus waar de reeks vanaf 2010 voor mij toch niet meer hoger scoorde dan 3.5*, is deze meest recente 'Saw X', indd weer van subliem niveau.

Vorige12345Volgende

Saw X (Film, 2023) - MovieMeter.nl (2024)

FAQs

Waar kan ik Saw 10 kijken? ›

Prime Video: Saw X.

Waarom is Saw X 18+? ›

De Kijkwijzer liegt er niet om: 18 jaar en ouder, vanwege geweld en grof taalgebruik.

Is Saw X al uit? ›

Saw X is een Amerikaanse horrorfilm uit 2023, geregisseerd door Kevin Greutert. De film is het tiende deel in de Saw-filmreeks, die zowel dient als een direct vervolg op Saw (2004) als een prequel op Saw II (2005).

Waar Saw films te zien? ›

Saw - Kijk nu online bij Pathé Thuis.

Waar kan je Jigsaw op kijken? ›

Jigsaw - Kijk nu online bij Pathé Thuis.

Waar gaat Saw 10 over? ›

Een zieke en wanhopige John Kramer (Tobin Bell) reist af naar Mexico voor een riskante en experimentele medische ingreep in de hoop op een wondermiddel om zijn kanker te genezen. Hij komt er al snel achter dat de hele operatie oplichterij is om de meest kwetsbaren te bedriegen.

Hoe oud moet je zijn om Saw te kijken? ›

Let op: 'Five Nights at Freddy's' heeft een keuring van 16+, 'Saw X' heeft een keuring van 18+. Beide films zijn te bezoeken vanaf 16 jaar, echter de adviesleeftijd van 'Saw X' is 18+. John Kramer (Tobin Bell) is terug.

Waar speelt Saw X zich af? ›

Een zieke en wanhopige John reist naar Mexico om een riskante en experimentele medische procedure te ondergaan in de hoop dat zijn kanker op wonderbaarlijke wijze geneest.

Is Saw echt gebeurd? ›

The Texas Chain Saw Massacre (1974)

Wanneer ze onderweg een lifter oppikken, is dit het begin van een gruwelijke nachtmerrie! In deze film zagen we voor het eerst Leatherface in actie, een gestoorde seriemoordenaar die zich graag hult in de huiden van zijn slachtoffers. Deze psychopaat is gebaseerd op Ed Gein.

Wie is Amanda in Saw X? ›

Amanda Young is een personage uit de horrorfilmreeks Saw. Het personage wordt gespeeld door actrice Shawnee Smith.

Hoe heet de laatste Saw film? ›

Saw 3D ook wel Saw VII 3D, Saw VII of Saw 3D: The Final Chapter is een Amerikaanse 3D thriller-horrorfilm uit 2010. De film is het zevende deel uit de Saw-filmreeks en werd geregisseerd door Kevin Greutert.

Is Jigsaw echt gebeurd? ›

Netflix heeft Jigsaw aangekondigd, een interactieve serie over een waargebeurde heist die het anders aanpakt dan andere series, met The Mandalorian-ster Giancarlo Esposito in de hoofdrol.

Wat is de beste Saw-film? ›

De eerste Saw-film is veruit de best ontvangen film in de gehele reeks. Op Rotten Tomatoes heeft de film een score van 50% onder critici. Hiermee is de film nog steeds niet 'fresh', maar de publieksscore is 84%. Dit benadrukt hoe geliefd de originele film is.

Wat zijn de engste horrorfilms? ›

Wie durft? Dit zijn de 10 engste griezelfilms aller tijden, volgens wetenschappelijk onderzoek
 1. 'Sinister' (2012) – Scare Score: 96.
 2. 'Host' (2020) – Scare Score: 95. ...
 3. 'Skinamarink' (2022) - Scare Score: 91. ...
 4. 'Insidious' (2010) – Scare Score: 90. ...
 5. 'The Conjuring' (2013) – Scare Score: 88. ...
 6. 'Hereditary' (2018) – Scare Score: 81. ...
Oct 24, 2023

Waar kan je Saw 4 kijken? ›

Prime Video: Saw IV.

Waar kan je Saw 9 kijken? ›

Wil je Spiral: From the Legacy of Saw (2021) kijken? Op deze pagina vind je het overzicht van waar je Spiral: From the Legacy of Saw kunt streamen, huren, kopen of downloaden via streamingdiensten in Nederland. De film is nu te zien op Pathé Thuis, Netflix en CANAL+.

Waar kan je Saw 5 kijken? ›

Prime Video: Saw V.

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Laurine Ryan

Last Updated:

Views: 5753

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Laurine Ryan

Birthday: 1994-12-23

Address: Suite 751 871 Lissette Throughway, West Kittie, NH 41603

Phone: +2366831109631

Job: Sales Producer

Hobby: Creative writing, Motor sports, Do it yourself, Skateboarding, Coffee roasting, Calligraphy, Stand-up comedy

Introduction: My name is Laurine Ryan, I am a adorable, fair, graceful, spotless, gorgeous, homely, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.